divendres, 29 de setembre del 2017

Il·legals

más abajo en castellano

Amiguets i amiguetes:

Ser o no ser il·legal, en realitat és aquesta la qüestió?

Quantes coses fem d’una forma habitual, com si respirarem, que temps enrere hagueren resultat il·legals, i fins i tot immorals?

... i aleshores la negra Rosa Parks s’hi va negar a alçar-se del seient del bus, quan les lleis d’Alabama així ho manaven, va passar una nit al calabós i va pagar 14 dòlars. Havia comés una il·legalitat. Un any després es van abolir les lleis que discriminaven en qualsevol lloc públic.

Quantes il·legalitats calen per a arribar al trellat?

... i les lleis es van rebel·lar contra les persones, es van constituir inamovibles i permanents i justes i democràtiques i fenomenals i universals i misantropes i igualitàries i solidaries i equitatives i equidistants i feministes i absolutes i perennes... i els humans només havien de complir-les.

Tot el pes de la llei...

... i el pare tornava a cridar-li a la nena que si no obria la porta de la habitació es quedava sense l’assignació setmanal, i ella sense obrir, i ell vociferava que castigada sense eixir el cap de setmana, i ella la porta tancada, i ell rebentant-se les cordes vocals que sense internet, i ella res, i ell que si no obria immediatament li fotia un cop de peu i li llevava el pany per a sempre, i des de dins els colps que el pare soltava a la porta barrejats amb els crits indesxifrables eren incapaços de traspassar la seua pell enamorada, que acabava de fer la motxilla decidida a marxar per sempre a viure el que sentia i creia que era l’amor de la seua vida.

Llei o força?

... i ni la sang vessada, ni les propietats usurpades, ni la memòria adulterada, ni les vexacions ideològiques, ni els paranys històrics, ni el menyspreu dels vencedors, ni l’opressió econòmica, ni la repressió cultural, ni la contaminació informativa, ni la coacció moral, ni la humiliació institucional, ni l’escarni polític, ni l’ultratge social, ni la manipulació educativa, ni els antiavalots, ni...

Què seria de nosaltres si els nostres avantpassats mai hagueren comés cap il·legalitat, com declarar-se objectors de consciencia en plena dictadura o fer vaga tot demanant una jornada laboral de 8 hores i dret a vacances?

... i qui estiga lliure d’il·legalitats que llance la primera condemna.

Salut i ...

... i per cert, qui fa les lleis? ... i per a qui?




Amiguitos y amiguitas:
Ser o no ser ilegal, ¿en realidad es esa la cuestión?
¿Cuántas cosas hacemos de una forma habitual, como si respiráramos, que tiempo atrás hubieran resultado ilegales, e incluso inmorales?
... y entonces la negra Rosa Parks se negó a levantarse del asiento del bus, cuando las leyes de Alabama así lo mandaban, pasó una noche en el calabozo y pagó 14 dólares. Había cometido una ilegalidad. Un año después se abolieron las leyes que discriminaban en cualquier lugar público.
¿Cuántas ilegalidades se necesitan para llegar a la cordura?
... y las leyes se rebelaron contra las personas, se constituyeron inamovibles y permanentes y justas y democráticas y fenomenales y universales y misántropas y ponderadas y solidarias y equitativas y equidistantes y feministas y absolutas y perennes ... y los humanos sólo debían cumplirlas.
Todo el peso de la ley ...
... y el padre volvía a gritarle a la muchacha que si no abría la puerta de la habitación se quedaba sin la asignación semanal, y ella sin abrir, y él vociferaba que castigada sin salir el fin de semana, y ella la puerta cerrada, y él reventando las cuerdas vocales que sin internet, y ella nada, y él que si no abría inmediatamente le metía una patada y le quitaba la cerradura para siempre, y desde dentro los golpes que el padre soltaba en la puerta mezclados con los gritos indescifrables eran incapaces de traspasar su piel enamorada, que acababa de hacer la mochila decidida a partir para siempre a vivir lo que sentía y creía que era el amor de su vida.
¿Ley o fuerza?
... y ni la sangre derramada, ni las propiedades usurpadas, ni la memoria adulterada, ni las vejaciones ideológicas, ni las trampas históricas, ni el desprecio de los vencedores, ni la opresión económica, ni la represión cultural, ni la contaminación informativa, ni la coacción moral, ni la humillación institucional, ni el escarnio político, ni el ultraje social, ni la manipulación educativa, ni los antidisturbios, ni...
¿Qué sería de nosotros si nuestros antepasados ​​nunca hubieran cometido ninguna ilegalidad, como declararse objetores de conciencia en plena dictadura o hacer huelga pidiendo una jornada laboral de 8 horas y derecho a vacaciones?
… y quien esté libre de ilegalidad que tire la primera condena.
Salud y ...

... y por cierto, ¿quién hace las leyes? ... y ¿para quién?

2 comentaris:

  1. Qué és il.legal i qué no és il.legal?
    Els robatoris dels gobernants corruptes no són il.legals, donar diners de les persones als bancs i que després els tiren de a
    a casa és legal...
    Castigar l'escola pública amb retallades i barracons és legal, defendre els nostres drets educatius els alumnes i els profes dels instituts públics és il.legal.
    I així moltes coses que per la majoria de gent està aceptat i ben vist. Un etcétera interminable, incomprensible

    ResponElimina
  2. Gracias amigo. Muy bueno. Un beso. Con la venia, lo comparto "por ahí"

    ResponElimina

Insectes

Amiguets i amiguetes Avui he estat a la clínica dental i el llum per a il·luminar la meua cavitat bucal em semblava el cap d’un insect...